78147

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 7. 10. 2012
Re: R. Pol�ek (85.71.180.241

Nejsem Pozdržálek, ale Polášek. To tady jen zmršil počítač.
Já jinak vyvařuji voští původně v hlinikovém odšťavovači určeném původně na odšťavování ovoce párou. Hotový mix vosku a vody vleju do plastové kostky, hladinu zakryji a důkladně obalím jako tepelnou izolaci hadry. Tuhne to 1 - 2 litry vody plus 1 - 2 litry vosku asi 24 hodin. Hotovou kostku vosku vezmu, pod studenou vodou kartáčem dole očistím nejhorší volné nečistoty, nožem potom oškrábu cca milimatr, 2 milimetry dalších nečistot s voskem, ty vracím s voštím a mám hotový čistý vosk, který můžu obalit papírem a poslat poštou třeba na výměnu za mezistěny. .
je to po menších dávkách než v sudu, ale mně to stačí.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 58928


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu